امروز قصد داریم انواع مختلف باقالی پلو رو به شما دوستان آموزش دهیم ، با توجه به اینکه این غذا جز غذاهای مجلسی میباشد و برای پذیرایی از مهمانان بسیار عالی میباشد. ابتدا خواص باقالی پلو را بیان میکنم تا بیشتر ترغیب به استفاده از آن شود.
خواص باقلی پلو :
باقالی پلو، محبوب ایرانیان است. ترکیب جادویی برنج، باقالی، شوید و روغن. غذایی که با حسن سلیقه و حوصله تبدیل به یکی از خوشمزه ترین ماکولات مجلسی میشود. در مورد باقالی پلو. به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی، نوشتنی زیاد بود. ما سعی کردیم مختصر و مفید، درباره این خوراکی حرف بزنیم و شما را برای تناول یا تهیه آن قلقلک بدهیم. اگر شما برای خرید یا آشپزی مجاب شدید، یعنی اینکه ما موفق شده ایم.
باقالا ازعهد بوق تا امروز
باقالا از خانواده حبوبات است و گیاه بومیجنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به حساب میآید. این دانه محصول فصل خنک بهخصوص بهار است و بیشتر در مناطق سردسیری و شمالی کشور کشت میشود. با این حال در پاییز و زمستان در بعضی مناطق گرمسیری مانند خوزستان هم برداشت میشود. باقالا سابقه چندین هزار ساله دارد و از دیرباز توسط یونانیان، رومیان باستان و همچنین مصریان فراعنه مصرف میشد حتی نمونههایی از باقالا در قبرهای مصریان باستان پیدا شده است!
امروزه در ایران دو نوع عمده باقالا کشت میشود؛ یکی باقالای معمولی که به صورت خام یا پخته مصرف میشود و دیگری باقالای لوبیا مانند گیلان معروف به «پاچِ باقالا» است که ریزتر و لطیفتر است، اما خام خورده نمیشود و بیشتر در خوراک محلی «باقالا قاتُق» به کار میرود. باقالا زرد نیز همان خشک شده باقالا سبز است که از آن در تهیه دمپختک استفاده میشود.
مناسب برای کمخونها
باقالا یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب میآید و مصرف آن همراه با برنج، تمامیپروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین میکند. کلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B. و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کمخونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذکر است که باقالای تازه طبع سرد وتر و باقالای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه است، اما ویتامین C. باقالای تازه بیشتر است.
از گل باقالا غافل نشوید!
نهتنها باقالا بلکه گل آن نیز فواید خاص خود را دارد. جهت بهرهمندی از این خواص میتوانید ۳۰ تا ۶۰ گرم گل باقالا را در یک لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد سپس آن را از صافی عبور دهید و یک فنجان از آن بنوشید. این نوشیدنی ضدتشنج و ادرارآور است همچنین به دفع سنگ کلیه کمک میکند و برای قولنجها و دردهای کلیوی مفید است. بیماران مبتلا به میگرن، رماتیسم، نقرس و درد مفاصل نیز میتوانند از آن بهره ببرند.
باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با گردن
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ :
باقالی پلو با مرغ و یا باقالی پلو با ماهیچه هیچ فرقی نمیکند ، اگر اصول حرفهای و نکات آن را رعایت بفرمایید یک وعده مجلسی خوشمزه را مهیا خواهید کرد.
در ادامه سعی کرده ایم که دستور تهیه باقالی پلو را برای شما آماده کنیم :
مواد لازم برای باقالی پلو با مرغ
برنج :3 پیمانه
باقلا تازه یا فریزی شده :2 پیمانه
شوید تازه یا خشک شده :2 پیمانه
زعفران سائیده :1 قاشق چ
روغن :2 ق غ
آب :3 لیتر
نمک :به میزان لازم
مرغ :نیم کیلو
سیر :3 حبه
پیاز :1 عدد متوسط
مرحله به مرحله با پخت باقالی پلو با مرغ
مرحله اول :شستن برنج و خیساندن آن
برنج را بشویید و با آب و نمک چند ساعت خیس کنید.
مرحله دوم :از شستن تا سرخ کردن مرغها
تکههای مرغ را میشورید و سپس در روغن داغ سرخ میکنید.بعد از اینکه تکههای مرغ را سرخ کردید و سطح آن طلایی رنگ شد به آن پیاز و سیر خرد شده ، نمک ، نصف قاشق چایخوری زعفران و 1 لیوان آب اضافه میکنید تا به مدت 2 ساعت بر روی حرارت کم بپزد.
تهیه باقالی پلو مجلسی با مرغ
مرحله سوم : جوشیدن برنج و باقلا
در مرحله بعد در یک قابلمه 2 لیتر آب را به جوش آورید .سپس برنج را که آب آن را خالی کردید ،به قابلمه آب جوش اضافه کنید.موقعه اضافه کردن برنجها آب از دمای جوش میافتد که باید صبر کنید تا دوباره بجوشد و وقتی به جوش آمد باقالاها را اضافه کنید و اجازه دهید برنج به همراه باقلا به مدت 5 الی 6 دقیقه بجوشد.
مرحله سوم :آبکش کردن برنج
بعد از اینکه مغز برنج پخت آن را آبکش کنید . نیازی نیست باقلاها را تست کنید.
مرحله چهارم :انداختن ته دیگ
در کف قابلمهای که میخواهیم باقالی پلو را در آن دم کنیم کمیروغن و زعفران دم کره بریزید و با ته دیگی که در نظر دارید کف قابلمه را بپوشانید.سپس یک لایه از مخلوط برنج و باقلا و یک لایه از شوید دورن قابلمه بریزید تا همه مخلوط برنج تمام شود. روی در قابلمه دم کنی مناسبی بگذارید و برنج را روی حرارت متوسط به مدت 5 دقیقه بگذارید تا بخار کند.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه
ماهیچه با استخوان گوسفندی :3 عدد
پیاز خلالی شده :2 عدد
سیر رنده شده :3 حبه
برگ مو :3 عدد
پودر پاپریکا :1 ق چ
فلفل سیاه :نصف ق چ
جوز هندی :نصف ق چ
زعفران دم کرده :3 ق غ
نمک :به میزان لازم
درست کردن باقلا پلو با ماهیچه
طرز تهیه باقالی پلو فوق العاده خوشمزه با ماهیچه
مواد اولیه برای باقالی پلو
برنج :3 پیمانه
شوید تازه خرد شده :2 پیمانه
باقالی سبز تازه یا فریزری :2 پیمانه
سیب زمینی ، کاهو و یا نان لواش :برای ته دیگ
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
ابتدا برای درست کردن هر غذایی که از برنج تهیه میشود باید برنج را از چند ساعت قبل کاملا تمیز بشوییم تا آب آن شفاف شود و بعد با مقداری نمک و آب آن را خیس دهیم .
برای درست کردن باقالی پلو هم باید در ابتدا همین کار را کرد. سپس به سراغ ماهیچهها میرویم . در این مرحله در یک قابلمه مناسب که بشود همه ماهیچهها را داخل آن باهم سرخ کرد انتخاب میکنیم .سپس به مقدار 4 الی 5 قاشق غذا خوری روغن داخل آن میریزیم تا بر روی حرارت داغ شود.بعد پیازها را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا پیازها طلایی شوند.
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه خوشمزه
بعد از طلایی شدن پیازها ماهیچهها را داخل قابلمه میریزیم و دو طرف آن را به مدت 5 دقیقه در پیازها تقت میدهیم.سپس ادویه جاتی مثل فلفل سیاه ، پودر پاپریکا، جوزهندی ، برگ مو و سیر رنده شده را روی ماهیچهها میریزیم و ماهیچه را میغلطانیم تا ادویهها با گوشت میکس شود و به مدت 5 دقیقه دیگر دو طرف ماهیچهها را با ادویهها سرخ میکنیم.سپس مقداری آب سرد ، به اندازهای که روی ماهیچه را بگیرد داخل قابلمه میریزیم و هم میزنیم . درب قابلمه را میگذاریم تا آب با حرارت بالا به جوش آید.
پس از جوش آمدن آب داخل قابلمه حرارت را کم میکنیم تا به مدت 2 ساعت ماهیچهها به آرامیبپزند.در نیم ساعت آخر پخت هم میتوانید به مقدار کافی نمک به آن اضافه کنید تا گوشت مزه دار شود.و پس از پخته شدن کامل ماهیچهها زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا 5 دقیقه دیگرجوش بخورد.
مرحله پخت باقالیها
در مراحل پخت ماهیچه به سراغ باقالی پلو میرویم . ابتدا باقالیها را میپزیم و برای این کار باید در داخل یک قابلمه مقداری آب و نمک اضافه کنید تا زیر حرارت بالا به جوش آید . سپس باقالیها را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با درب باز باقالیها به مدت 5 دقیقه بپزند.اگر هم باقالیها دیر پز بودند به مدت 15 دقیقه باید داخل قابلمه بجوشند تا نیم پز شوند و پس از نیم پز شدن باقالیها آنها را از داخل آب جدا میکنیم و کنار میگذاریم.
دریک قابلمه دیگر سرخالی آب پر میکنیم تا بجوشد و پس از به جوش آمدن یک قاشق چایخوری نمک به داخل آن اضافه میکنیم .آب برنج را گرفته و برنج خیس خورده شده را به آب در حال جوش اضافه میکنیم.به آرامیمخلوط میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج جوشهای ریز بخورد.بعد از 5 دقیقه جوشیدن برنج شویدهای تازه خرد شده را داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم بعد باقالیها را میریزیم و به آرامیهم میزنیم تا برنجها لح نشوند.برنجها را در حال جوشیدن را چک کنید آگر نیم پز بود و از وسط به صورت نرم دو نیم شد باید آن را آبکش کنید.برنج آبکش شده را به آرامیهم میزنیم تا با هم مخلوط شوند.اجازه دهید 5 دقیقه برنج داخل آبکش بماند تا آب اضافه آن کشیده شود.
طرز تهیه باقالی پلو با گردن
دسته غذاهای باقالی پلو چه با گوشت چه با ماهیچه و همچنین با گردن از جمله خوشمزه ترین وعدههای ایرانی میباشند که به صورت بسیار بالا در رستورانها و مراسمات طبخ میشود ، ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید تا طرز تهیه باقالی پلو با گردن را به صورت خانگی اما با طعم رستورانی آموزش دهیم :
مواد مورد نیاز برای تهیه باقالی پلو با گردن :
باقالی: 2 پیمانه
گردن گوسفند: 1 عدد
برنج: 2 پیمانه
چوب دارچین: 1 تکه
شوید خشک:یک و نیم پیمانه
زعفران دم کرده: 1/2 پیمانه
پیاز:3 عدد
سیب زمینی برای ته دیگ: در صورت تمایل
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن:به میزان لازم
باقالی پلو
باقالی پلو با گردن
طرز تهیه باقالی پلو با گردن:
باقالی پلو (Baghali Polo) یکی از غذاهای معروف ایرانی است که اغلب در شب سال نو و یا شب چهارشنبه سوری سرو میشود.
این غذای محبوب با گوشتهای مختلف درست میشود ولی معروف ترین آنها باقالی پلو با گوشت ماهیچه و باقالی پلو با گوشت گردن میباشد که در ادامه روش تهیه باقالی پلو با گوشت گردن را آموزش میدهیم پس با ما همراه باشید.
باقالی پلو با گردن به همراه نکات تکمیلی
باقالی پلو با ته دیگ زعفرانی
اگر دوست دارید یک باقالی پلوی مجلسی با ته دیگ زعفرانی داشته باشید زعفران را از قبل دم کرده و داخل کاسهای بریزید، سیب زمینیها را پوست گرفته و به شکل حلقههای نازک برش بزنید و داخل کاسه زعفران بخوابانید تا رنگ گرفته و یک ته دیگ طلایی و خوش رنگ به شما بدهد.
دستور پخت باقالی پلو رستورانی با گردن
در مرحله بعد پیازها را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود، حالا گوشت گردن را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم با پیاز تفت بخورد. زردچوبه را اضافه کرده و بعد از چند تفت آب را بریزید و اجازه دهید شروع به جوشیدن کند، شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت برای چند ساعت بپزد. یک تکه چوب دارچین داخل آن بیاندازید ولی نمک را در اواخر پخت اضافه نمایید زیرا نمک باعث دیرپز شدن گوشت میشود.
سالاد سزار
مواد لازم سالاد سزار
سیر ۲ عدد
کاهو یک بوته
فیله مرغ ۸ عدد
نان تست ۲ عدد
لیمو ترش ۱ عدد
روغن زیتون ¼ فنجان
سس مایونز ¾ فنجان
پودر گردو ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پارمیزان ۶ قاشق غذاخوری
سس خردل ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه سالاد سزار
ابتدا فیلههای مرغ را در قابلمهای میگذاریم و تا چهار انگشت روی آنها آب میریزیم سپس یک عدد پیاز متوسط را پوست میگیریم ، میشوییم و به صورت چهار قاچ خرد میکنیم و در قابلمه میریزیم و کمیزرد چوبه نیز روی آن میپاشیم
(اضافه کردم پیاز و زردچوبه برای گرفتن بوی گوشت مرغ است)و روی حرارت متوسط اجازه میدهیم تا فیلهها بپزند.(شما میتوانید مرغ را با تابههای رژیمیگریل کنید تا بپزد)پس از پخت فیلهها را روی تخته آشپزخانه مکعبی خرد میکنیم.
تا پخت کامل فیلهها سس سالاد را آماده میکنیم۱ عدد از سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم و داخل کاسهای بزرگ میریزیم و سس مایونز،سس خردل و ۲ قاشق از پنیر پارمیزان را به آن میافزاییم
و لیمو را از وسط نصف میکنیم و آب آن را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم و روی مواد سس نمک،فلفل سیاه میریزیم و مواد را با قاشق یا هم زن خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند و فیلههای خرد شده را اضافه میکنیم
و مجددا مواد رو زیر و رو میکنیم تا فیلهها کاملا با سس آغشته شوند ، پس از اینکه مواد کاملا به سس آغشته شدند کاسه سس را در یخچال قرار میدهیم. نان تستها را روی تخته آشپزخانه با چاقو به صورت مربعهای کوچک برش میزنیم.
روغن زیتون را داخل تابهای میریزیم و حرارت شعله را کم میکنیم تا روغن داغ شود.باقیمانده سیر را پوست میگیریم و رنده میکنیم ودر تابه میریزیم و تفت میدهیم تا رنگ سیر طلایی شود و بعد تابه را از روی حرارت بر میداریم
و نان تستهای برش زده را در تابه با سیر و روغن زیتون تفت میدهیم تا هم طعم دار شوند و هم کمیبرشته شود و تغییر رنگ بدهد.کاهوها را میشوییم و روی تخته به تکههای بزرگ خرد میکنیم(کاملا سلیقهای است میتوانید ریز خرد کنید)
ظرف مورد نظر تان را انتخاب میکنید و ابتدا کمیاز کاهوهای خرد شده را کف ظرف میریزیم و کاسه سس را از یخچال بیرون میآوریم و باقی کاهوهای خرد شده را داخل سس میریزیم و با قاشق مخلوط میکنیم
و سس را روی کاهوهای داخل ظرف سرو میریزیم و نان تستهای تفت داده را نیز روی سس میریزیم و باقی پنیر پارمیزان را روی نان تستها میریزیم و پودر گردو را روی تمام سطح سالاد میپاشیم و از این ترکیب رنگی و طعم بی نظیر لذت ببرید.نوش جان
منبع: cookcook